Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

MIND FUCK 26/4/2009 - SAVE THE FREE INTERNET

Αγαπητό μου τρομολόγιο,

Απευθύνομαι όχι μόνο σε σένα, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να προστατεύσει τα δικαιώματα του για ελεύθερη πρόσβαση στην οποιαδήποτε πληροφορία επιλέγει εκείνος. Όσα έχω να πω αφορούν άμεσα δηλαδή όποιον θέλει να διαβάζει, να βλέπει και να ακούει ό, τι γουστάρει, όπου και να βρίσκεται στον πλανήτη, είτε ο ίδιος, είτε αυτό που αποζητάει, εύκολα, ελεύθερα, γρήγορα και φτηνά.

Και πρέπει όλοι να δώσουμε βάση στα όσα ακολουθούν επειδή οι γραβατοφορεμένοι βρικόλακες και οι ταγεροφορούσες μέγαιρες που παριστάνουν τους πολιτικούς και προστάτες μας, έχουνε ήδη βάλει για τα καλά στο μάτι το διαδίκτυο.

Εν αγνοία μας φυσικά, σκαρώνουνε και ψηφίζουν τα νομοσχέδια εκείνα που ελπίζουν ότι θα τους επιτρέψουν να ξεπουλήσουν και αυτό το δημόσιο αγαθό – ληστεύοντας το από εμάς φυσικά - στις πολυεθνικές που υπηρετούνε. Ακούστε προσεκτικά, μιας και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Εν ονόματι του ελληνικού λαού, την συμπτωματικά συμβολική ημερομηνία 21 Απριλίου 2009, οι Ευρωβουλευτές μας – ευτυχώς - ψήφισαν στην Ευρωβουλή υπέρ της τροποποίησης αρ.138.

Το άρθρο 138 είναι μια από τις πιο θολές και νομικίστικες λεπτομέρειες της γενικότερης Ευρωπαϊκής νομοθεσίας τηλεπικοινωνιών. Αποτελεί μήλον της έριδος μεταξύ ελεύθερων πολιτών και εταιρικών δικτατοριών επειδή εξασφαλίζει «….ότι κανένας περιορισμός δεν μπορεί να επιβληθεί στα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του τελικού χρήστη, χωρίς να υπάρχει πρότερη δικαστική απόφαση…εκτός από περιπτώσεις που αφορούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας.»

Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η προστασία της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης του χρήστη δεν αρέσει καθόλου στις πολυεθνικές εταιρίες που θα ήθελαν πολύ να έχουν το νόμιμο δικαίωμα ώστε ανενόχλητες να εκβιάζουν φράγκα από το παραμικρό κλικάρισμα μας. Επίσης, πολλά ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως η ακήρυχτη χούντα που ζούμε στην Ελλάδα, θα ενδιαφέρονταν για νόμιμους τρόπους αποκλεισμού διάφορων χρηστών με κατασκευασμένες κατηγορίες περί παράνομου κατεβάσματος ταινιών και λοιπές μπουρδολογίες. Ήδη, για λόγους που αγνοούμε, το Youtube, το Facebook και το Myspace, στην Ελλάδα λογοκρίνονται.

Το άρθρο 138 εντάσσεται σε ένα νεφελώδες, γιγαντιαίο, νομικό τερατούργημα που θα ψηφίζεται μέχρι τις 5 Μάιου στην Ευρωβουλή. Αυτό το νομοσχέδιο έχει σαν σκοπό την “διευθέτηση” διαφόρων «ζητημάτων» που προκύπτουν στο διαδίκτυο. Όπως όλες αυτές οι ερεβώδεις νομοθεσίες που καθαγιάζουν και αθωώνουν τα πολλαπλά εγκλήματα που γίνονται εις βάρος μας από την πολυεθνική δικτατορία που μας ρουφάει καθημερινά το αίμα, έτσι ακριβώς και το πόνημα αυτό είναι δυσνόητο, γραμμένο σε άπταιστα και αδιαφανή ακαταλαβίστικα. Το σύνολο του είναι σχεδόν εκτός ελέγχου από τους πολίτες που θα το υποστούν, λόγω του χρόνου που απαιτείται για την μελέτη του. Εννοείται ότι είναι επίτηδες έτσι αφού στόχος του είναι να περνάει στο ντούκου η εφιαλτική του πρόθεση από τους μη έχοντες διδακτορικό στην σύνταξη φασιστικών νόμων.

Ένα από τα βασικότερα «προβλήματα» που καλείται να «λύσει» το εφιαλτικό αυτό νομοσχέδιο είναι η «πειρατική» διακίνηση ήχου, εικόνας και εφαρμογών από το διαδίκτυο. Όπως καταλαβαίνετε, πίσω από αυτό το άλλοθι δεν κρύβεται τίποτε άλλο πέρα από την απελπισμένη προσπάθεια μερικών να πουλήσουν διαδικτυακό νταβατζηλίκι πάσης φύσης.
Ο ενοχλητικά υπερκινητικός Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζύ είναι ο κύριος εχθρός του ελεύθερου internet σήμερα στην Ευρώπη. Προσπαθεί εδώ και καιρό να εφαρμόσει το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει ακόμα και την ποινικοποίηση των χρηστών από τους παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών. Αυτό προσπάθησε να εφαρμόσει πρόσφατα στην Γαλλία με τον κατάπτυστο νόμο Hadopi, που θα παρέδιδε τα ηνία του διαδικτύου στις πολυεθνικές, παρέχοντας τους μάλιστα την δυνατότητα να σε αποκλείουν από την πρόσβαση στο διαδίκτυο μετά από τρείς παραβάσεις. Σαν να λέμε σου αφαιρούν το δίπλωμα οδήγησης επειδή σε έπιασαν να οδηγείς με πειρατικά ανταλλακτικά.

Ο κοντοπίθαρος χορηγός της σιτεμένης ιταλιάνας αρχοντοβίζιτας ευτυχώς πήρε τον πούλο, καθώς η φασιστική και αντιλαϊκή του απόπειρα έπεσε στο κενό, αφού ο κατάπτυστος νόμος Hadopi καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Ο όλεθρος του Σαρκό, αλλά και των νταβαντζήδων που νοσταλγούνε τις εποχές που ήσουν υποχρεωμένος να πληρώνεις από τη μύτη για την οποιαδήποτε πληροφορία, ήταν αναπάντεχος. Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, μιας και είμαι σίγουρος ότι οι επιθέσεις εναντίον της πρωτοφανούς ελευθερίας που μας προσφέρει το διαδίκτυο δεν πρόκειται να ατονήσουν, αλλά, αντίθετα, φοβάμαι ότι θα ενταθούν.

Οι απανταχού διεφθαρμένες πολιτικές ηγεσίες, σαν την απόλυτη σαπίλα που κυβερνάει την Κωλλάδα σήμερα, σκοπεύουν κάποια στιγμή, με κάθε τρόπο, να παραδώσουν την ελεύθερη διακίνηση πληροφορίας στον έλεγχο των πολυεθνικών εταιριών και στους παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών. Όλοι αυτοί έχουν κάθε συμφέρον να ελέγχουν την παραμικρή κίνηση του ποντικιού σας και να κερδοσκοπούν από το κάθε κλικ που θα κάνετε στην όλο και πιο εξαρτώμενη από το διαδίκτυο ζωή σας.

Ονειρεύονται την διαμόρφωση και την εγκαθίδρυση του νομικού πλαισίου που θα ποινικοποιεί οποιεσδήποτε συμπεριφορές και ανταλλαγές αρχείων ή πληροφοριών δεν είναι αρεστές στην πολυεθνική χούντα που απλώνει τα σκοτεινά της πλοκάμια με όλο και πιο ύπουλο τρόπο πάνω από τα απαθή σας κεφάλια.

Και μια που μιλάω για απαθείς, ας απευθυνθώ και σε όσους ζούνε ακόμα στην προ-διαδικτυακή εποχή, και δεν έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται: Το Internet είναι η σημαντικότερη ανθρώπινη κατάκτηση μετά την φωτιά, τον τροχό και το μικροτσίπ. Η απεριόριστη δυνατότητα ανταλλαγής και αναζήτησης πάσης φύσης πληροφορίας, είτε πρόκειται περί ήχου, εικόνας ή κειμένου, με μερικά εύκολα κλικ, σημειοδοτεί μια πρωτοφανή έκρηξη στον τρόπο που ζούμε, μηδενίζοντας τον παγκόσμιο χρόνο σε ένα ατέρμονο «τώρα», ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζει τις δυσκολίες του οποιουδήποτε «εδώ και εκεί». Από τις αγορές στο σούπερ μάρκετ, μέχρι την πιο εξεζητημένη αναζήτηση που μπορείτε να διανοηθείτε, από διασκέδαση, μάθηση, γνώση έως και προσωπικές γνωριμίες, τα πάντα της ανθρώπινης ύπαρξης εν ολίγοις, χωράνε πια στον πληκτρολογημένο ορίζοντα της οθόνης ακόμα και του κινητού σας.

Η ελεύθερη πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφορίας είναι δικαίωμα τόσο αναφαίρετο όσο και το δικαίωμα για καθαρό νερό. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να μας παρουσιάσουν οι πολυεθνικές τον έλεγχο που διακαώς θέλουν να ασκήσουν είναι ύπουλος και μοχθηρός. Εν ολίγοις, οι παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών ζητάνε από τις κυβερνήσεις να τους επιτραπεί να επιλέγουν ποια sites θα σας είναι προσβάσιμα ως μέρος της συνδρομής σας και ποια όχι. Ύπουλα μεταμφιεσμένα ως «φιλικά και ξεκάθαρα πακέτα υπηρεσιών για την ευκολία και εξυπηρέτηση του χρήστη», ο κάθε παροχέας θα σας πασάρει εκείνες τις συνεργασίες που του είναι επικερδέστερες, ανάλογα με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με το τάδε ή το δείνα site.

Στην ουσία, θα είστε συνδρομητής σε ένα διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι, μιας και θα έχετε πρόσβαση μόνο σε όποια πληροφορία, εικόνα και ήχο κρίνεται επικερδής, κατάλληλη η ακόμα και απλά αρεστή στον παροχέα σας. Αντιλαμβάνεται και ο πλέον ηλίθιος, ότι απειλείται άμεσα η αληθινή δύναμη του χρήστη του διαδικτύου, δηλαδή το ότι μέχρι σήμερα απολαμβάνει απόλυτα ελεύθερη προσβασιμότητα ακόμα και στην πιο άγνωστη και καλά κρυμμένη γωνιά αυτού του άπειρου ωκεανού πληροφορίας.

Πραξικοπηματικά, απροειδοποίητα και μουλωχτά, λοιπόν, η όλο και πιο ξεκάθαρα φασιστική και παγκοσμιοποιημένη νέα τάξη πραγμάτων, δημιουργεί και προσπαθεί να εφαρμόσει το άδικο νομικό καθεστώς που θα παραδώσει το διαδίκτυο στα αδηφάγα χέρια τους. Οι τραπεζίτες που χρηματοδοτούν και άρα ελέγχουν τις πολυεθνικές εταιρίες-συμμορίες, σε αγαστή σύμπνοια με τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις που προσφέρουν και στους δυο βιτρίνα, ονειρεύονται ότι αργά η γρήγορα θα τους επιτραπεί να σφετερίζονται και αυτή την ελευθερία μας, θυσιάζοντας την μαζί με όλες τις υπόλοιπες, στον βωμό του πλουτισμού τους. Δεν θα τους περάσει, απλά επειδή το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Κυριακή 12 Απριλίου 2009


Photo by Aspasia Koulyra for SOUL magazine

MIND FUCK 2009

EDO I STILI POU LOGOKRINETAI EITE STO PROTO THEMA, EITE STO FACEBOOK.

TO FB GROUP OPOU ANEVAZA TIS STILES MAS AFISE XRONOUS META APO REPORTS XRISTIANOFASISTWN K OMOFOVIKWN SYMPOLITWN MAS. AS DOUME POSO THA KRATISEI TO KAINOURIO.

ANEVAZO TIS DYO STILES POU KOPIKAN APO TO PROTO THEMA TON TELEFTAIO MINA.

STILI KYRIAKIS 12 APRILIOU 2009

Αγαπητό μου τρομολόγιο,


Ο καιρός σπάει αλλά η εποχή παραμένει ψηφιακά κωδικοποιημένη. Αν έχεις το παραμικρό σεξουαλικό ένστικτο, έστω και αν υποκλέπτεις διακεκομμένο διαδίκτυο, είμαι σίγουρος ότι πέρασες ακόμα μια εβδομάδα με τρελά κέφια, αντιμέτωπος και εσύ με οθόνες που πάνω τους ξάπλωναν, και αγκομαχούσαν ανάμεσα σε ηλεκτρονικά παράσιτα, έρωτες τεχνολογικής άνοιξης και ψυχολογικού χειμώνα.

Αποσβολωμένος και όχι μόνο, παρακολούθησες αμέτρητα πίξελ να χαμαιλεοντίζουν προσομοιάζοντας αλλεπάλληλες αποχρώσεις σάρκας. Σε έλουσε λαγνεία εν αφθονία, αναδυόμενη από webcam, τις ελαφριές και πανταχού τηρούσες διαδικτυακές κάμερες, αυτά τα μικρά τεχνολογικά θαύματα που αγκιστρώνονται εύκολα γύρω σου, σαν σπουργίτια που τιτιβίζουν εικόνες, επιτηρώντας, και εύκολα διυλίζοντας το δέρμα σου, όχι μόνο το δικό σου, αλλά και των υπόλοιπων, καλώντας και απαντώντας προς τους ανά τον πλανήτη διεσπαρμένους και αυτόκλητους πορνοστάρ, όλους αυτούς κάνουν έρωτα ζωντανά στο διαδίκτυο, ερασιτεχνώντας για χάρη της καυλωμένης μοναξιάς των θεατών τους.

Προσφέρουν συντροφιά οι webcam, τα φλύαρα και αδιάκριτα αυτά κατοικίδια, που μας παρακολουθούν πιο πιστά από σκυλιά και πιο υπεροπτικά από γάτες. Εκτός όμως από αυτό παρέχουν και διάφορες αυτόματες επιλογές ρύθμισης των φωτιστικών τους παραμέτρων. Οι δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας είναι το κρυφό τους χαρτί, σε βοηθάνε ούτως ώστε ακόμα και εμφανιζόμενος υπό την διεκπεραιωτική και χαμηλού προϋπολογισμού αυγή ενός πεζού λαμπατέρ γραφείου, να μοιάζεις σαν πρωταγωνιστής καλλιτεχνίζοντος video clip. Έτσι, με μερικά κλικ αριστερά, η τεχνολογία, πιο απλή αλλά και πιο θαυματουργή από ποτέ, προμηθέας και δεσμώτης σου, παρέχει την υποκειμενική δυνατότητα που λείπει από τον καθρέφτη σου, που μέχρι σήμερα ήταν η μοναδική οικουμενική οθόνη αναπαραγωγής του ειδώλου σου, πεπαλαιωμένος πια, μιας και μπορεί να αντανακλά τα πάντα για σένα εκτός από το πώς εσύ θέλεις να δεις τον εαυτό σου.


Το internet σε χρήζει σκηνοθέτη του εαυτού σου, χωρίς όμως να σε δεσμεύει ή να σε καθοδηγεί ούτε με το πιο υποτυπώδες σενάριο. Σε αυτό είναι ο πιο ολοκληρωμένος προσομοιωτής υπαρξιακής ελευθερίας που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Καλείσαι να υποδυθείς ρόλους, πολλαπλούς και αντιφατικούς κάθε φορά, όλοι χωρίς ουσία αλλά με πολύ πικάντικη γεύση, φτιαγμένοι από τεχνικές λεπτομέρειες και αυτοσχεδιαστικές ταυτότητες. Μπορείς να υπερεκθέτεις την εικόνα σου όσο θες, να καις το είδωλο σου, και έτσι να στερείς τις δίπλες λίπους, τις ρυτίδες, τις τρίχες σου από τον τυχαίο θεατή του οποιουδήποτε on line τόπου συνάντησης αλληλο-ηδονοβλεψιών, όπως το cam4.com και τόσα άλλα. Όλα αυτά τα ελαττώματα θα παρέμεναν κατά πάσα πιθανότητα άγνωστα, μιας και εσύ είσαι στην Αθήνα ενώ αυτός καυλώνει κάπου μακριά. Αν και σε έχει μπροστά του, είναι μακριά σου. Το εδώ παραμένει και για τους δύο σας εξίσου φευγαλέο από το τώρα, νομίζετε ότι είστε μαζί, και ίσως είστε, αν σκεφτεί κανείς ότι είστε πιστοί στην ίδια θρησκεία, προσκυνάτε μαζί στους ναούς προσωπικής διαπόμπευσης, κρατώντας κεριά όχι στον αυτοεξευτελισμό, αλλά στην εμπιστοσύνη ότι το βλέμμα που σε κρίνει σιωπηλά από την άλλη μεριά της σύνδεσης, θα συνοδεύεται από χαμόγελο, το τόξο του οποίου δεν έχει στόχο, ούτε θύμα, αλλά μόνο πρόκληση.

Και όμως, κάποιος βρικόλακας παραμονεύει, ακόμα και στις αθώες, ερωτικές μέρες του διαδικτύου, αυτόν τον επίγειο παράδεισο που κάποτε θα θυμόμαστε ως ακόμα μια χαμένη ευκαιρία για ελευθερία. Η εξορία από αυτόν είναι προ των πυλών, καθώς …. «λίστες με τους δικτυακούς τόπους που επισκέπτονται οι χρήστες, τα e-mail που ανταλλάσσουν, καθώς και τις τυχόν τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούν μέσω του Διαδικτύου (π.χ. μέσω Skype), αποθηκεύονται υποχρεωτικά για 12 μήνες από τους παρόχους πρόσβασης (ISP) σύμφωνα με Οδηγία της ΕΕ που τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009».

Εν συντομία, Βρετανικής έμπνευσης και αντιτρομοκρατικής υστερίας, το ξεκάθαρα ολοκληρωτικό αυτό μέτρο υποχρεώνει όλους μας να επανεξετάσουμε το τι και το πώς κάνουμε στο δίκτυο. Από εδώ και πέρα, θα καταγράφονται τα πάντα, και οι ζωές των όλων θα είναι στην διάθεση ανώνυμων ρουφιάνων που θα διαχειρίζονται τις πληροφορίες κατά το δοκούν, και πάντα ανάλογα με τις επιθυμίες των κατά καιρών αφεντικών τους. Οποιοσδήποτε θέλει να σε βλάψει δεν θα έχει να κάνει τίποτε περισσότερο από το να υποκλέψει κάποια από αυτά τα στοιχεία και με μια απλή ανάρτηση να σε διασύρει παγκοσμίως.

Και εκεί είναι που προκύπτει το πιο ενδιαφέρον ερώτημα απ’ όλα. Τι είδους δεδομένο μπορεί να αποτελεί βάση για εκβιασμό ή έστω πίεση σε μια κοινωνία που από μόνη της απεκδύεται την έννοια της προσωπικής ζωής; Μπορεί σήμερα να είναι ελάχιστοι εκείνοι που επιτρέπουν στην web κάμερα την πρόσβαση στις ιδιωτικότερες των στιγμών τους. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που εκούσια δακτυλογραφούν ενδελεχή βιογραφικά τους σε προφίλ δικτύων κοινωνικής αλληλεπίδρασης όπως το Facebook, το Myspace, το Twitter και αναρίθμητα άλλα. Σε αυτά τα sites μπορείς ανά πάσα στιγμή να ενημερωθείς για δεσμούς, χωρισμούς, τσακωμούς, κάθε είδους λεπτομέρεια για τις ζωές των άλλων. Όλοι τους είναι άνθρωποι που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γνωρίσεις ποτέ, και παρ’ όλα αυτά θα συνεχίζεις να διασκεδάζεις καθημερινά με την σαπουνόπερα της ζωής τους, αν δεν τους πετύχεις να κάνουν έρωτα online. Και αν δεν κάνουν σήμερα οι ίδιοι, κατά πάσα πιθανότητα τα παιδιά τους θα έχουνε ξεπεράσει κάθε αναστολή.
Έτσι, με πρωτοφανή τρόπο, θα διοικούμαστε από εξουσίες που θα έχουν στα χέρια τους, πρόσφορο ανά πάσα στιγμή για χρήση κατά το δοκούν, οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο έκανες το λάθος να πληκτρολογήσεις ή να αναμεταδώσεις από το διαδίκτυο.

Καθώς οι πληροφορίες αυτές κυμαίνονται σε φάσμα όλο και πιο ευρύ, διαγράφουν τροχιές όλο και πιο περίπλοκα διασταυρούμενες, όπως οι ρουτινιάρικες τραπεζικές συναλλαγές e-banking που μπορεί να μοιράζονται την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση που ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε για τις πιο μύχιες εξομολογήσεις μέσω MSN. Έτσι, κατευθυνόμαστε όλοι προς ένα μέλλον όπου οι έννοιες του δημόσιου και του ιδιωτικού θα πάψουν σύντομα – και για πάντα - να έχουν τις σημερινές τους σημασίες. Αυτό μπορεί μόνο να συμφέρει εκείνους που σφετερίζονται την αξιολόγηση και την διακίνηση αυτών των πληροφοριών. Οι διανομείς και εκτιμητές της ζωής μας μπορεί να είναι από σκιώδεις εταιρίες marketing και δημοσκοπήσεων μέχρι τα διάφορα μορφώματα ρουφιάνων που σκαρφαλώνουν ενίοτε στην εξουσία και από εκεί επιτηρούν όσο καλύτερα μπορούν αυτούς που ξέρουν πολύ καλά ότι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να εξεγερθούν. Μέχρι στιγμής η επιτήρηση αυτή είναι όλο και καλύτερη, ενώ η εξέγερση μοιάζει όλο και πιο μακρινή. Εγώ πιστεύω ότι θα συναντηθούνε, και το ραντεβού θα είναι αντάξιο της πιο καυτής κάμερας.

STILI KYRIAKIS 8 MARTIOU 2009



Αγαπητό μου τρομολόγιο,

Έχω γίνει έξαλλος με τα θλιβερά επεισόδια στην παράσταση της όπερας Ρούσαλκα στην Λυρική Σκηνή. Εγκάθετοι συνδικαλιστές φασιστοτραμπούκοι της (ούτως ή άλλως πανηγυρτζίδικης) ορχήστρας εκβίασαν την Γαλλίδα σκηνοθέτιδα πως αν επιμείνει να ανεβάσει το ομοφυλόφιλο φιλί που απαιτούσε η ανάγνωση του έργου της, εκείνοι θα σταματήσουν να παίζουν στην πρεμιέρα, δηλαδή απείλησαν ότι θα σαμποτάρουν όλη την παραγωγή στον βωμό του μικροκομματικού, ομοφοβικού φασισμού τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι χρυσαυγίτες που υποδύονται τους καλλιτέχνες καταχρώμενοι χρήματα του δημοσίου, συνέταξαν ένα κατάπτυστο κείμενο που έσταζε ρατσιστικό δηλητήριο και μισανθρωπία. Αυτό, σε μορφή φυλλαδίου, μοιράστηκε στο κοινό από τον αρχηγό της ορχηστρο-συμμορίας πριν την παράσταση, δηλώνοντας έτσι απερίφραστα την ναζιστική τους ιδεολογική θέση και πράξη.

Όταν gay και λεσβίες ακτιβιστές προσπάθησαν να διαβάσουν κείμενο διαμαρτυρίας απέναντι στον ομοφοβικό εκβιασμό των εμετικών βιολιτζήδων-τραμπούκων, έχοντας πάρει την προφορική άδεια του προέδρου της Λυρικής Σκηνής, Οδυσσέα Κυριακόπουλου, έγινε το έλα να δεις. Τα security και κάποιοι άλλοι χουντο-υπαλληλάκοι της συμφοράς προσπάθησαν να τους αποτρέψουν. Μέχρι και μπουνιές έριξαν οι χιτλερικοί οργανοπαίχτες προκειμένου να μας αποδείξουν τι καπνό φουμάρουν. Εννοείται ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή παραίτηση ή απόλυση, μιας και στην Κωλλάδα είναι αυτονόητη η ξεφτίλα οποιουδήποτε δημόσιου λειτουργού, και έτσι η έστω και τυπική ανάληψη ευθυνών είναι περιττή υποκρισία.

Ποιος είναι όμως αυτός ο πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής που ανέχεται να πληρώνει τραμπούκους και φασίστες προκειμένου να εκβιάζονται καλλιτέχνες και να παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα από καθίκια συνδικαλιστικών συμμοριών που παριστάνουν τους μουσικούς;

Ο διαχρονικά αντιπαθέστατος Οδυσσέας Κυριακόπουλος είναι γνωστός στους κύκλους της υψηλής τρομοκρατίας ως μια από τις πλέον σεσημασμένες αρχιφιλιππινέζες της μαύρης χούντας που κοντεύει να σκεπάσει την Κωλλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη.
Το πλουτοκρατικό αυτό φίδι διαγράφει την αποκρουστική και καταστροφική του τροχιά από την εποχή που ανακοίνωνε τις γενοκτονικές βουλές της ελληνούλικης πλουτοκρατίας ως πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων (μην κλάσω). Πρόσφατα διορίστηκε πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής από τον ανεκδιήγητο τραμπούκο και κομπιναδόρο φοροφυγά Βουλγαράκη. Μόνο η ακροδεξιά χριστιανοφασιστική συμμορία που μας κρατάει όμηρους με ΜΑΤ, σφαίρες και χημικά μπορεί να ξέρει τα κριτήρια με τα οποία διορίστηκε ένας μυστήριος χαφιές του μαύρου κεφαλαίου σε ένα τόσο νευραλγικό για τον πολιτισμό πόστο όπως είναι η Λυρική Σκηνή.

Ψαχουλεύοντας με προστατευτικά γάντια το βιογραφικό του, ανακαλύπτουμε ότι ο Οδυσσιχαμένος, ως εκθαμβωτικό πειστήριο της σχέσης του με την τέχνη ή οποιαδήποτε άλλη καλλιέργεια του πνεύματος, έχει να επιδείξει μόνο ένα ψωραλέο πτυχίο μεταλλειολόγου, ένα άσχετο κωλόχαρτο δηλαδή. Παρ’ όλα αυτά δεν πρόκειται για μια απλή περίπτωση ενός οποιουδήποτε λιγδιάρη που επιβιώνει χάρη στην πηχτή μπίχλα που προστατεύει κάθε αδίστακτο αναρριχητή του παρακρατικού κοπρόβουνου. Ο Κυριακόπουλος είναι πολύ πιο βαθιά βουτηγμένος στο λιπαντικό της κομματικής σκατίλας, αυτή τη γλίτσα που προωθεί χωρίς περιττές τριβές τους φελλούς που εμβολίζουν ηδονικά τον συφιλιδικό πρωκτό της ελληνούλικης άρχουσας τάξης. Μάλιστα κυρίες και κύριοι, ο κύριος αυτός μπορεί να είναι υπερήφανος και για την επικερδέστατη οικολογική καταστροφή που προκαλούν τα ορυχεία που εκμεταλλεύεται στην Μήλο, θέμα που αυτή η εφημερίδα έχει κατ’ επανάληψη καλύψει.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η όψιμη opera queen είναι και αφεντικό στα μεταλλεία εξόρυξης βωξίτη στην Καλοσκοπή Φωκίδας, τα οποία συνεχίζουν να καταστρέφουν το περιβάλλον παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων. Το ότι πρόσφατα έγιναν εμπρησμοί σπιτιών κάποιων ακτιβιστών που προσπαθούν να σώσουν τον τόπο τους από τα συμφέροντα του Οδυσσιχαμένου είναι κάτι που ο ίδιος δηλώνει ότι τον αφήνει άναυδο. Είναι εκπληκτικό το πως δεν μπορεί να διανοηθεί ποιά σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στους δολοφονικούς τραμπουκισμούς εναντίον των ακτιβιστών της Φωκίδας και της επικερδέστατης για τον ίδιο και την συμμορία του οικολογική καταστροφή που τελείται στην περιοχή. Ακόμα πιο εκπληκτικό φυσικά είναι ότι πιστεύει πως έχει την παραμικρή σχέση ο ίδιος με την τέχνη.
Αν όμως σκεφτεί κανείς ότι, μέχρι πρόσφατα, σε αντίστοιχα νευραλγικό πόστο στο υπουργείο Πολιτισμού, φάγαμε στην μάπα τον αναλφάβητο-πορνοτσομπάνη-χοντρομπαλά-κρετίνο-αποτυχημένο αυτόχειρα Ζαχόπουλο η πολιτισμική κατρακύλα της Κωλλάδας μοιάζει αυτοσκοπός.

Αχαΐα κλάσε μας

Πληθαίνουν, πυκνώνουν και πήζουν οι εμετοί απέχθειας που προκαλούν οι συνεχιζόμενες κραυγές απελπισίας από τις φυλακές Πάτρας. Κάποιοι ευσυνείδητοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, πρώην κρατούμενοι, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν την μόνιμη απειλή της αυθαίρετης κράτησης στο Αχαϊκό Άουσβιτς, ουρλιάζουν για βοήθεια με κάθε τρόπο. Καταγγέλλουν βασανιστές που σακατεύουν κόσμο και εκβιάζουν στυγνά τους κρατούμενους για πληροφορίες όπως τον πρόεδρο του σωματείου σωφρονιστικών υπαλλήλων Χρήστος Τσούρας, αλλά και άλλους τυραννίσκους που λυμαίνονται το ούτως ή άλλως νοσηρό αυτό προθάλαμο της κόλασης. Για όποιον δεν γνωρίζει, οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Πάτρας ξεπερνάνε κάθε όριο αθλιότητας, ακόμα και για την πιο εξευτελισμένη τριτοκοσμική χώρα. Εκεί, σκεπασμένοι από εμετούς, κόπρανα και δυστυχία χωρίς τέλος, στοιβάζονται άνθρωποι σε χώρους ανάξιους για αρουραίους, ενώ το σούργελο Παυλόπουλος μιλάει για τάξη και ασφάλεια σουφρώνοντας τα γεροντικά πλην σαρκώδη χειλάκια του στις κάμερες των τηλε-ρουφιάνων.

Όχι ότι έξω από την φυλακή επικρατούν καλύτερες σχέσεις μεταξύ των οργάνων της τάξης και των πολιτών. Κατά την διάρκεια των πρόσφατων ταραχών στο λιμάνι της Πάτρας, όπου μετανάστες αντιμετώπισαν τυφλή βία από παρακρατικούς τραμπούκους, επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας τους, μάθαμε ότι το σύνθημα εκ μέρους των δυνάμεων κρατικής καταστολής ήταν «εμείς είμαστε το κράτος και γαμάμε και δέρνουμε».

Μάρτυρας όλων αυτών είναι και η κυρία Γατοπούλου, μητέρα του τραυματισμένου Ανδρέα, παιδιού που παραβρέθηκε στα γεγονότα. Ακόμα, καταγγέλλει ότι οι πίθηκοι που γρονθοκόπησαν και συνέλαβαν αναίτια και βάναυσα τον γιό της, φορούσαν πολιτικά, ενώ έλεγαν πως εκπροσωπούν την χούντα που θα επιβάλλουν για να ξεκάνουν «τα πουστοαριστερόπαιδα που χρειάζονται ναζιστική Γερμανία για να στρώσουν». Ακόμα έδιναν συμβουλές και έκαναν διαπιστώσεις του τύπου «η πολλή σκέψη βλάπτει, εσείς οι αριστεροί φταίτε για όλα» και άλλα χαριτωμένα που αρέσουν τόσο πολύ σε ανώνυμους βασανιστές και δολοφόνους.

Τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να αποδεχτούνε οι ελληνούληδες ότι ζούνε κάτω από την πιο σκοτεινή χούντα που γνώρισαν ποτέ; Μήπως …

Η συναίνεση στα χρόνια της χολέρας

Όπως σε κάθε σαδομαζοχιστική σχέση, σχεδιασμένη για να προκαλεί πόνο και εξευτελισμό μεταξύ των παρτενέρ, έτσι και η συνεργασία ανάμεσα στην Νέα Χουντοκρατία και τον Λαϊκίστικο Ολοκληρωτικό Συσκοτισμό επικαλείται οποιαδήποτε εκλογίκευση προκειμένου να ωραιοποιήσει την φριχτή αλήθεια. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο σκοπός είναι ο απόλυτος εξευτελισμός, ο πόνος, η τιμωρία, και ο εκμηδενισμός της οποιασδήποτε αξιοπρέπειας εκείνου που υπομένει ένα τέτοιο καθεστώς. Υποτελείς, δουλοπρεπείς και ανίκανοι από κάθε άποψη, οι ελληνούληδες υπομένουν μαζοχιστικά υπό τον κρότο του ακροδεξιού μαστιγίου, που πυκνώνει τις επώδυνες ριπές του όλο και περισσότερο. Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούν κάποιοι αποτελεσματικοί συνάδελφοι, γιατί από λαύρες δακτυλογράφους και τις εντυπωσιακές τους προκηρύξεις πήξαμε. Χρειάζεται άμεση δράση κορίτσια, άμεση και αποτελεσματική. Έλεος δείχνουν μόνο εκείνοι που θέλουν δώσουν μια ακόμα ευκαιρία στον εχθρό τους.